Sherlock Fórum, Sherlock Holmes Fóruma - Minden ami Sherlock Holmes! |
| | Watson Gasztronómiai Klub | |
| | Szerző | Üzenet |
---|
Revati Watson segítője
Hozzászólások száma : 6002 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Mar. 16. Kor : 44
| Tárgy: Re: Watson Gasztronómiai Klub Hétf. Márc. 11, 2013 7:41 am | |
| HABCSÓKOS KALÁCS Hozzávalók a tésztához: 600 g finomliszt 50 g cukor 3/4 tk. só 2 dkg friss élesztő (vagy 7 g szárított) 180 ml tej 60 ml víz 100 g olv. vaj 3 tojás sárgája Habcsók hozzávalói: 3 nagy tojás fehérje csipet só 100 g cukor A tejet és a vizet összeöntöttem, meglangyosítottam, majd feloldottam benne a cukrot és az élesztőt. Egy dagasztótálba mértem a lisztet, hozzáadtam a sót, közepébe mélyedést készítettem, majd ide öntöttem a folyékony hozzávalókat. beleütöttem a tojás sárgáját. Összegyúrtam, majd hozzáadtam az olvasztott vajat is. Alaposan kidolgoztam, míg szép hólyagos lett. A tésztának kicsit keményebbnek kell lennie mint a hagyományos kalácstésztának.
Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni. Mire megkelt elkészítettem a habcsókot is. A három tojás fehérjét egy csipet sóval keményre vertem, félidőben adtam hozzá a kristálycukrot és a vaníliát. Tovább vertem, de csak addig míg szép csúcsos lett, nem szabad nagyon keménynek lennie.
Lisztezett felületen ketté vettem a megkelt tésztát. Egy-egy sütőpapíron külön-külön kinyújtottam őket téglalap formára, kb. 2 mm vastagra. Az első tésztára kentem a hab felét, majd megszórtam jó vastagon kakaóporral, de lehet őrölt fahéjat is használni. A tésztát feltekertem, mint a beiglit, majd hosszában egy éles késsel ketté hasítottam. Kifordítottam a két fél tésztát, hogy a vágott felük legyen felfelé, majd összetekertem őket, ügyelve, hogy a vágás végig felül maradjon. A másik adag tésztát ugyanígy készítettem el. Hagytam kb. 30 percig, hogy ismét megkeljenek, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem kb. 20-25 percig őket. | |
| | | Revati Watson segítője
Hozzászólások száma : 6002 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Mar. 16. Kor : 44
| Tárgy: Re: Watson Gasztronómiai Klub Szer. Feb. 27, 2013 4:01 am | |
| GYÖMBÉRES CSOKOLÁDÉHAB 4 fő részére: 10 dkg étcsokoládé (min. 60%-os) 3-4 dkg vaj 2 tojás sárgája 4 tojás fehérje 3 evőkanál cukor frissen reszelt gyömbér A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral. A csokit és a vajat vízfürdő felett megolvasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval. Ha kihűlt a csoki, elkeverjük a tojássárgával, ízlés szerint ízesítjük reszelt gyömbérrel, majd óvatosan belekeverjük a tojáshabot is. Formákba öntjük, és 4-5 órára a hűtőbe tesszük. | |
| | | Revati Watson segítője
Hozzászólások száma : 6002 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Mar. 16. Kor : 44
| Tárgy: Re: Watson Gasztronómiai Klub Pént. Feb. 15, 2013 4:32 am | |
| SAJTOS-TEJFÖLÖS POGÁCSA 50 dkg liszt 25 dkg vaj 1 tojás 3 dl tejföl 2,5 dkg élesztő 15 dkg reszelt sajt 2 teáskanál só 1 dl tejfölt meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt és megvárjuk, hogy felfusson. A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojást, az élesztőt, a maradék tejfölt, a sót és kb. 10 dkg reszelt sajtot. Ruganyos, lágy tésztává gyúrjuk, és ajánlatos megkóstolni, mennyire sós (függ a reszelt sajt sósságától), akkor lesz jó, ha picit sósnak érezzük az ízét. Egy órán át kelni hagyjuk a tésztát. Majd kinyújtjuk 1,5 cm vastagra, kiszaggatjuk tetszőleges méretűre. A pogácsák tetejét megkenjük egy felvert tojással és megszórjuk a maradék sajttal. 200 fokosra melegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. | |
| | | Revati Watson segítője
Hozzászólások száma : 6002 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Mar. 16. Kor : 44
| Tárgy: Re: Watson Gasztronómiai Klub Vas. Feb. 10, 2013 6:11 am | |
| KÓKUSZOS MUFFIN (12 db)
10 dkg liszt 18 dkg cukor 10 dkg kókuszreszelék 10 dkg vaj 4 tojásfehérje
Felverjük a tojásfehérjét, mehet bele a cukor, majd a kókusz is, szép fényes habunk van. Lazán beleforgatjuk a lisztet, és a végén hozzáöntjük a 10 deka megolvasztott vajat, összeforgatjuk, kész is.(kb. 170 fokon 20 percig, épp hogy színt kapjon a teteje) Ugyanez almával még finomabb, akkor a hozzávalók:
8 dkg liszt 15 dkg cukor 8 dkg kókuszreszelék 8 dkg vaj/0,8 dl olaj 4 tojásfehérje 2 nagyobb alma felkockázva, vaníliával leszórva
Felverjük a tojásfehérjét, mehet bele a cukor, majd a kókusz is, szép fényes habunk van. Lazán beleforgatjuk a lisztet, és a végén hozzáöntjük a megolvasztott vajat/olajat, beleforgatjuk az almakockákat, összeforgatjuk, kész is. (kb. 170 fokon 20 percig, épp hogy színt kapjon a teteje).
| |
| | | Revati Watson segítője
Hozzászólások száma : 6002 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Mar. 16. Kor : 44
| Tárgy: Re: Watson Gasztronómiai Klub Szer. Feb. 06, 2013 4:20 am | |
| SÜTŐTÖKÖS MUFFIN 50g cukor 100g barnacukor 2 db tojás 75g olívaolaj 240g liszt 3g mézeskalács fűszerkeverék (1teáskanál) 6g sütőpor (2teáskanál) 1g szódabikarbóna (1/4 teáskanál) 300g megsütött sütőtök A sütőt előmelegítjük 170 fokra. A cukrot a tojással habosítjuk, vagyis addig verjük habverővel még ki nem fehéredik szinte és duplájára nem nő a mennyiség. A barnacukrot hozzákeverjük és vékony sugárban alacsony fokozaton az olívaolajat is. A megsült tököt átturmixoljuk, a felesleges vizet, ami esetleg kicsapódik belőle, leöntjük. Hozzákeverjük a tojásos tészta alaphoz. (Itt már nem dolgozunk habverővel, csak egy spatulával könnyedén aláforgatjuk) A lisztet a fűszerkeverékkel, a sütőporral és a szódabikarbónával elkeverjük, és két részletben, hogy ne törjön össze a habos tészta alapunk óvatosan átforgatjuk. Muffin formába kapszlival vagy anélkül, vagy tortaformába töltjük. 15-20perc alatt megsütjük, várunk vele egy kicsit, míg kiesnek a formákból, majd rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni. | |
| | | Revati Watson segítője
Hozzászólások száma : 6002 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Mar. 16. Kor : 44
| Tárgy: Re: Watson Gasztronómiai Klub Pént. Feb. 01, 2013 4:41 am | |
| KÖMÉNYMAGOS-SÓS SZÁLAK
50 dkg liszt 24 dkg margarin 2 dkg élesztő 2 tojás sárgája 4 evőkanál tejföl 4 evőkanál tej só őrölt kömény (aki szereti egészben a köménymagot, az szórhatja a szálakra, de bele is lehet gyúrni megőrölve)
Meglangyosítjuk a tejet és elmorzsoljuk benne az élesztőt. Amíg felfut, belemorzsoljuk a lisztbe a margarint, jól eldolgozzuk. Hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a tejfölt, a sót és az őrölt köményt. Akkor lesz elég sós, ha megkóstolva a tésztát erősen sósnak érezzük. Hideg helyen pihentetjük fél órát, majd fél centi vastagra nyújtjuk, és a tetejét megkenjük felvert tojással. Szórhatunk rá köménymagot vagy szezámmagot. Derelyemetszővel ujjnyi széles, tetszőleges hosszúságú rudakra vágjuk, szép pirosra sütjük.
| |
| | | Revati Watson segítője
Hozzászólások száma : 6002 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Mar. 16. Kor : 44
| Tárgy: Re: Watson Gasztronómiai Klub Csüt. Jan. 31, 2013 6:58 am | |
| KUBU HÁZILAG Hozzávalók: 1.5 kg sárgarépa, 2 kg alma, 2 citrom, 2 narancs, 1/2 kg cukor, 1 csipet só, késhegynyi citromsav. Az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk. A répát szintén megpucoljuk, majd felkarikázzuk vagy le is reszelhetjük. Együtt feltesszük főni, annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Mikor puhára főtt, botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a cukrot, a citrusok kipréselt levét, a citromsavat. A végén megkóstoljuk, és ízlésünknek megfelelően tehetünk még hozzá citromlevet vagy cukrot, ki hogy szereti. Egyet forralunk rajta, majd üvegekbe töltjük. Rakhatjuk száraz dunsztba, vagy csak egyszerűen kihűtjük a palackokat. Mikor teljesen kihűltek, betesszük őket a hűtőbe. Ha télire szeretnénk eltenni, akkor érdemes egy halvány csipet szalicilt a tetejére szórni, mielőtt lezárnánk az üveget. Teljesen olyan íze van, mint az eredetinek. Elképzelhető, hogy a kihűlés után kissé besűrűsödik az ivólé, akkor fogyasztás előtt hígíthatjuk egy kevés vízzel... | |
| | | Revati Watson segítője
Hozzászólások száma : 6002 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Mar. 16. Kor : 44
| Tárgy: Re: Watson Gasztronómiai Klub Csüt. Jan. 31, 2013 6:50 am | |
| CITROMOS LASSZI (joghurt alapú üdítőital)
Kefír vagy natúr joghurt Cukor Citromlé
Hűtőben eláll, de én nem szoktam egyszerre túl sokat csinálni belőle, igaz, forró nyári napokon sokat el lehet fogyasztani belőle.
Lényegében mindent tetszés/ízlés szerint kell belerakni, majd megkóstolni, kell-e még bele valamiből. Annyi az egész, hogy botmixerrel jól át kell keverni. | |
| | | Revati Watson segítője
Hozzászólások száma : 6002 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Mar. 16. Kor : 44
| Tárgy: Re: Watson Gasztronómiai Klub Csüt. Jan. 31, 2013 6:42 am | |
| KÓKUSZOS-BÚZADARÁS GOLYÓK
(kb. 30 darab lesz belőle)
10 dkg búzadara 2 dl tejszín 10 dkg kókuszreszelék 6 dl tej 5 dkg vaj 15 dkg cukor 5 g vaníliás cukor
A tejet, a tejszínt, a cukrot és a kókuszreszeléket sűrűre főzzük. Közben a darát a vajon megpirítjuk. Ha kifehéredik, hozzáöntjük a kókuszos masszát és addig főzzük, amíg elválik az edény falától. Vigyázzunk, nehogy leégjen. Kihűtjük, golyókat formálunk belőle, meghempergetjük kókuszreszelékben. | |
| | | Revati Watson segítője
Hozzászólások száma : 6002 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Mar. 16. Kor : 44
| Tárgy: Re: Watson Gasztronómiai Klub Hétf. Jan. 28, 2013 7:39 am | |
| VANÍLIÁS KARIKA HÁZILAG
- 35 dkg finomliszt - 5 dkg kukoricaliszt (de úgy is jó, ha 40 dkg finomliszttel készítjük - a kukoricaliszttől picit ropogósabb) - 15 dkg porcukor - 2 csomag vaníliás cukor - 2 tojássárgája - 25 dkg vaj
- 20 dkg ét- vagy tejcsokoládé - 1 evőkanál olaj
1. A margarint elmorzsolom a liszttel, majd a többi hozzávalóval összegyúrom a tésztát, majd folpackba csomagolom és fél órára hűtőbe teszem. 2. Lisztezett felületen 1 cm vastagra nyújtom (tényleg 1 cm legyen, ne legyen vékonyabb), és kiszaggatom a karikákat. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatom. 3. Előmelegített 200 fokos sütőben alsó-felső sütésen 10 percig sütöm (mindenképp világosra kell hagyni a tésztát, akkor is vegyük ki a sütőből, ha még puhának érezzük - ha kihűl, megszilárdul). 4. A csokoládét gőz fölött megolvasztom, elkeverem az olajjal. 5. Egy tálcára szilikonos sütőpapírt teszek, a kekszek alját belemártom a csokoládéba és a sütőpapíros tálcára sorakoztatom. Hűvös helyre (vagy hűtőbe) teszem, és ha megszilárdult a csokoládé, a kekszek könnyen eltávolíthatók a papírról.
| |
| | | Radix pedis diaboli Admin
Hozzászólások száma : 1429 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Feb. 19. Kor : 51
| Tárgy: Viktoriánuskodások Vas. Jan. 27, 2013 12:15 am | |
| | |
| | | Radix pedis diaboli Admin
Hozzászólások száma : 1429 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Feb. 19. Kor : 51
| Tárgy: Viktoriánuskodások Vas. Jan. 27, 2013 12:12 am | |
| | |
| | | Revati Watson segítője
Hozzászólások száma : 6002 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Mar. 16. Kor : 44
| Tárgy: Re: Watson Gasztronómiai Klub Pént. Jan. 25, 2013 5:10 am | |
| KÁVÉS-NARANCSOS BROWNIE (muffinként is készíthető)
Hozzávalók: • 13 dkg cukor • 9 dkg vaj/margarin • 10 dkg étcsokoládé • 1 tojás + 1 sárgája • 12 dkg liszt • 2 ek méz • 1 narancs reszelt héja • 180 ml kávé • 1,5 ek. cukrozatlan kakaópor • 1/2 rúd vanília/1 cs. vaníliás cukor • 1,5 mk. szódabikarbóna • csipet só A "lekvárhoz": • 2 narancs kifilézett húsa és leve • 1/2 rúd vanília • 2 ek. tetszőleges, narancshoz passzoló lekvár - nálam füge Erős kávét főzünk, s azon forrón 180 ml-nyi mennyiségben feloldunk1,5 ek. cukrozatlan kakaóport.
A vajat összeolvasztjuk a csokoládéval, majd habosra keverjük a cukorral és a mézzel. Picit hűlni hagyjuk, hozzáadjuk a tojást és a tojás sárgáját, a kikapart vaníliarúd aromás belsejét, majd beleöntjük a kakaós kávét is.
Belereszeljük az alaposan megmosott narancs sárga héját.
A lisztet elkeverjük a sóval és a szódabikarbónával, az illatos masszához keverjük. Nem kell nagyon habosra-levegősre, mert morzsálódni fog a brownie-nk!
Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába (22 cm) simítjuk, s előmelegített sütőben (180 fok) kb. 25 percig sütjük. Ha picit tapad még a beleszúrt tűbe, akkor jó!
Rácsra téve hűlni hagyjuk.
A narancsokat kifilézzük, tehát megszabadítjuk külső fehér bundájuktól és a gerezdeket elválasztó hártyától. Hozzáadjuk a másik fél vaníliarúd kikapart belsejét, 2 ek. lekvárt, és néhány perc alatt összesűrítjük.
Ezzel a pikáns szósszal tálaljuk szaftos, illatozó süteményünket - repetázni fog mindenki :-)
MÁLNÁS-FEHÉR CSOKIS BROWNIE (szintén készíthető muffinként)
Hozzávalók: • 200 g étcsokoládé • 150 g vaj • 220 g cukor • 3 tojás • 150 g liszt • 1 mk. sütőpor • 125 g fehércsokoládé • 125 g málna Egy nagyobb jénaiba teszem a darabokra tördelt csokoládét és a vajat. Vízgőz fölött lassan megolvasztom, majd a tűzről levéve belekeverem a kristálycukrot is. Ezután egyesével adom hozzá a tojásokat, mindet alaposan elkeverem. A lisztbe teszem a sütőport, és a csokoládés masszába szitálom. Óvatosan beleforgatom az apró darabokra vágott fehércsokoládét és a málnát is. Egy 27cm x27 cm-es formát (jénai sütőtálat) kibélelek sütőpapírral, ebbe simítom a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben sütöm kb. 30-35 percig. A vége felé nagyon figyelem, mert könnyű túlsütni, kiszárítani. Akkor jó, ha a közepe kissé ragacsos marad.
| |
| | | Vendég Vendég
| Tárgy: Re: Watson Gasztronómiai Klub Pént. Szept. 28, 2012 10:30 pm | |
| Én nem vagyok egy nagy szakács, ezért szeretem a gyorsan, kevés sütés, vagy sütés nélkül össze hozható süteményeket, nassolni valókat. Ilyen a kókusz golyó, könnyen elkészül, sütés nélkül... És ezért örültem, mikor találtam egy hasonló reeceptet, Raffaello golyócskák készítéséről.
Hozzávalók: 30 dkd cukor 1 dl víz 25 dkg sütőmargarin 25 dkg kókuszreszelék 36 dkg tejpor mogyoró
Elkészítés:
A vizet cukorral sziruppá forraljuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a margarint, tejport, és kókuszreszeléket. Hagyjuk kihűlni, majd ezt követően vizes kézzel golyókat formálunk belőle, mogyorót nyomunk a közepébe, végül kókuszreszelékbe forgatjuk.
Én ezt találtam, de persze ezer és millió módja van az ilyenek elkészítésének. Meg persze, mindenki úgy ízesíti, ahogy neki megfelel :)
|
| | | Radix pedis diaboli Admin
Hozzászólások száma : 1429 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Feb. 19. Kor : 51
| Tárgy: Baker Street szakácskönyv Kedd Júl. 31, 2012 10:23 am | |
| | |
| | | Radix pedis diaboli Admin
Hozzászólások száma : 1429 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Feb. 19. Kor : 51
| Tárgy: SH SZAKÁCSKÖNYV Szer. Május 16, 2012 9:12 pm | |
| | |
| | | Radix pedis diaboli Admin
Hozzászólások száma : 1429 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Feb. 19. Kor : 51
| Tárgy: Konyha Csüt. Május 10, 2012 8:26 am | |
| | |
| | | Radix pedis diaboli Admin
Hozzászólások száma : 1429 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Feb. 19. Kor : 51
| Tárgy: Konyha Csüt. Május 10, 2012 8:10 am | |
| | |
| | | Holmes221B
Hozzászólások száma : 34 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Mar. 07.
| | | | Holmes221B
Hozzászólások száma : 34 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Mar. 07.
| | | | Holmes221B
Hozzászólások száma : 34 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Mar. 07.
| | | | manó28
Hozzászólások száma : 3 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Apr. 08.
| Tárgy: Re: Watson Gasztronómiai Klub Vas. Ápr. 08, 2012 2:23 am | |
| Két emelet boldogság Hozzávalók a tésztához: 50 dkg liszt, 2 tojás, 15 dkg rama, 15 dkg porcukor, 4 evőkanál méz, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál tejföl Hozzávalók a krémhez: 7 dl tej, 2 csomag vaníliás puding, 20 dkg porcukor, 25 dkg rama A tészta hozzávalóiból 3 lapot kell sütni. A pudingot meg kell főzni a tejbe, hozzáadni a ramat és a porcukrot, ezután kétfelé kell venni és az egyik felébe kakaót kell keverni. A babapiskótát rumos tejbe kell áztatni. Összeállítás: 1. lap rá a kakaós krém fele, erre a babapiskóta, erre a kakaós krém másik fele, erre a 2. lap, erre a sárga krém fele, erre a babapiskóta, erre a sárga krém másik fele, erre a 3. lap amire csokimázt kell tenni. | |
| | | manó28
Hozzászólások száma : 3 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Apr. 08.
| Tárgy: Re: Watson Gasztronómiai Klub Vas. Ápr. 08, 2012 2:22 am | |
| Kincsesbánya 6 tojásból kakaós piskótát kell sütni. Miután megsült meg kell kenni baracklekvárral. Erre rakni kell 1 sor babapiskótát. Erre jön a krém, ami a következőkből áll: 4 dl tejbe meg kell főzni 1 csomag vaníliás pudingport. 1 rámát ki kell keverni 25 dkg porcukorral. Ezt a két krémet össze kell keverni. Erre jön a hab, ami a következőt tartalmazza: 4 tojás fehérjét 5 kanál porcukorral gőz felett fel kell verni. | |
| | | manó28
Hozzászólások száma : 3 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Apr. 08.
| Tárgy: Re: Watson Gasztronómiai Klub Vas. Ápr. 08, 2012 2:20 am | |
| Kinder pingui Hozzávalók: Tésztához (2 laphoz): 6 tojás, 6 ek cukor, 6 ek melegvíz, 6 ek liszt, 2 ek keserű kakaópor, 1 cs. sütőpor Tejszínes krémhez: 5 dl tejszín (Hulala), 1 cs. étkezési zselatin, 1 ek folyékony méz, 1/2 kk vaníliaaroma Csokoládés krémhez: 15 dkg csokoládé, 10 dkg margarin, 1 ek víz, 2 ek olaj Bevonathoz: 20 dkg étcsokoládé, 10 dkg margarin, 3 ek olaj, 1 ek víz, 1 ek porcukor Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukorral, apránként adjuk hozzá a vizet, és keverjük bele a sütőporos, szitált lisztet. A végén a kakaóport szitáljuk bele, és lassan elegyítjük a masszával, majd a tojások keményre vert habját is óvatosan keverjük hozzá. A tepsit olajozzuk ki, béleljük ki sütőpapírral. Felezzük el, majd előmelegített sütőben 200 °C-on a 2 lapot süssük ki. A zselatint áztassuk be 6 evőkanál vízbe, 5-10 percig hagyjuk állni, míg megduzzad, majd lassú tűzön, kevergetve langyosra oldjuk fel, hogy áttetsző zselét kapjunk. Közben verjük fel a tejszínt kemény habbá, és keverjük össze a zselatinnal. Lassan csorgassuk bele a mézet. Az alsó lapot visszatesszük a tepsibe, a krém felét egyenletesen simítsuk rá, és tegyük hűtőbe. Gőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vízzel, és amikor már felolvadt, adjuk hozzá a margarint és az olajt, és jó alaposan keverjük el, míg egyneművé válik. Ha kissé lehűlt, terítsük a tejszínes rétegre. Ismét tegyük hűtőbe dermedni. Amikor a csokis réteg megdermed, tegyük rá tejszín másik felét, és azt is kenjük rá. Erre kerül a másik lap, amit szintén csokoládéval vonunk be. A süteményt tegyük vissza a hűtőbe. | |
| | | Radix pedis diaboli Admin
Hozzászólások száma : 1429 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Feb. 19. Kor : 51
| Tárgy: Recept Szomb. Ápr. 07, 2012 10:17 pm | |
| In memoriam... Egy recept fenti Halott Nyulak (Dead Rabbits) tiszteletére Nyúl tepsiben sülve, almával és hagymával Végy egy egész nyulat, vágd darabokra, majd sózd és borsozd és pirítsd elő olívaolajon (vagy a neked tetsző zsiradékon). A nyúl zsírjában párolj meg 4-5 félfőre vágott hagymát ugyanennyi szeletelt almával (szép aranyszinűre). Mindezt öntsd fel 2 dl fehérborral, fél liter zöldségleves levével(tehát a zöldségek nem kellenek), és forrald fel, hozzátéve 4 babérlevelet és 5 gerezd fokhagymát. Tedd bele a nyúldarabokat, tetejére tégy vékony szalonna szeleteket. Told forró sütőbe, 45 perc után vedd ki és 2 evőkanál mustárral elkevert tejföllel locsold meg, majd süsd még 15 percig. Burgonypüré vagy friss, ropogós kenyér illik hozzá. | |
| | | Radix pedis diaboli Admin
Hozzászólások száma : 1429 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Feb. 19. Kor : 51
| Tárgy: Gasztro Csüt. Ápr. 05, 2012 4:33 am | |
| | |
| | | Sherlock Fórum Admin
Hozzászólások száma : 1913 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Jan. 26.
| Tárgy: Re: Watson Gasztronómiai Klub Csüt. Ápr. 05, 2012 12:58 am | |
| Villámszendvics: Van olyan helyzet, hogy hirtelen toppan be hozzánk valaki vagy esetleg több vendég nyitja ránk váratlanul az ajtót. Az éhes szájaknak ilyenkor is enni kell adni, de már nem lehetséges lefutni a közértbe, ráadásul gyorsan kéne az otthon lévő dolgokból mutatós eredményt produkálnunk. Talán ilyenkor segíthet a villámszendvics: Hozzávalók: - virslik - kenyér - reszelt vagy lapokra vágott sajt - tejföl vagy kefir - esetleg: kis mennyiségű olaj, ízesítők Elkészítés: A kenyérszeleteket megkenjük a tejföllel. (Kefir is használható tejföl helyett.) A virsliket hosszában felvágjuk - egy jó késsel ez egy-egy mozdulattal is megy. A virslidarabkákat felhelyezzük a kenyerekre. Ráteszünk reszelt vagy lapjára szeletelt sajtot. A szendvicseket rendes vagy mikrohullámú sütőben megsütjük. (A rendes sütőben ízletesebb eredmény várható. Ha a tepsi igényli némi olajat tegyünk a kenyerek alá.) Elkészültükkor ha lapjára vágott sajtot használtunk az a virslidarabkák közé is beolvadt és nagyon szép íves formát kölcsönöz az ételnek, amivel megjelenése is különlegessé és kellemessé válik. Reszelt sajtnál is látványos bordázottságot adnak a virslirudak. Ízesítés: Nem kötelező, de aki akarja turbózni annak ízlés szerint (ketchup, mustár, majonéz, vagy egy csipet kedvelt fűszernövény esetleg fűszer-mix használatával.) | |
| | | Sherlock Fórum Admin
Hozzászólások száma : 1913 A Fórumhoz csatlakozott : 2012. Jan. 26.
| Tárgy: Watson Gasztronómiai Klub Csüt. Ápr. 05, 2012 12:44 am | |
| Sziasztok!
Talán nem tévedek, hogy nem csak Watson doktor kedveli a pocakját és szeret finomakat enni. Ide lehet recepteket beküldeni. Hátha ez a téma új ízeket hoz mindannyiunk életébe!
| |
| | | Ajánlott tartalom
| Tárgy: Re: Watson Gasztronómiai Klub | |
| |
| | | | Watson Gasztronómiai Klub | |
|
Similar topics | |
|
| Engedélyek ebben a fórumban: | Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
| |
| |
| |
|